Veelgestelde vragen

Bent u aangesloten bij een erkende beroepsvereniging?

Ja, ik ben aangesloten bij de “Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur” (NVA). Dankzij deze erkenning worden de behandelingen die door mij gegeven worden dan ook door de meeste verzekeringsmaatschappijen en ziekenfondsen vergoedt.

Heb ik een verwijzing van mijn huisarts nodig?

Een verwijzing is niet noodzakelijk. Ook niet om voor vergoeding van uw verzekerings- maatschappij  in aanmerking te komen (enkele uitzonderingen daargelaten). Het is wel zinvol om uw arts op de hoogte te brengen dat u zich door middel van acupunctuur laat behandelen. Vooral wanneer er sprake is van ernstige lichamelijke klachten adviseer ik u dit te doen. Echter niet elke arts zal uw bezoek aan een acupuncturist toejuichen. Het hangt sterk van zijn/haar idee over alternatieve geneeswijzen af hoe hij/zij hier op reageert.

Vergoedt mijn verzekeringsmaatschappij de behandeling?

De meeste verzekeringsmaatschappijen vergoeden acupunctuur. In welke mate hangt echter af van de soort polis die u heeft afgesloten. Kijk daarom altijd uw polis hier goed op na. De ziekenfondsen Achmea (regio Haarlem) en Agis (regio Amsterdam) vergoeden tot 75% en andere maatschappijen afhankelijk van de polis tot 100%. 

Volgt u bijscholing?

Ja. Om aangesloten te zijn bij een erkende beroepsvereniging moet men bijscholing volgen om lid te mogen blijven

Kunnen kinderen ook behandeld worden?

Ja, diverse therapieen, waaronder RADTS, zijn zeer geschikt voor kinderen. Al enkele weken na de geboorte kunnen zij behandeld worden. Vooral bij -vermeende- allergieën of eczeem is dit zinvol

Hoe vaak moet ik behandeld worden?

Het aantal behandelingen is van vele factoren afhankelijk. Welke klacht cq.ziekte, hoe lang is deze al aanwezig, speelt erfelijkheid een rol, conditie van de patiënt etc. Hoe langer een aandoening bestaat hoe groter de kans dat u langer behandeld zal moeten worden. De behandelfrequentie ligt laag. Varierend van één keer per week tot één keer per maand.

Zijn de acupunctuurnaalden steriel?

Ja, de naalden zijn steriel en worden éénmalig gebruikt. Na gebruik gaan ze in een naaldencontainer en wanneer deze volzit wordt hij bij een apotheek afgeleverd waarna ze vernietigd worden.

Doen de behandelingen pijn?

RADTS doet geen pijn. Bij reguliere acupunctuur hangt het af van de locatie waar men prikt en welke techniek de behandelaar gebruikt. Er zijn altijd punten die wel gevoelig of pijnlijk kunnen zijn. Dit is echter een kort moment. Indien een naald éénmaal geplaatst is, zult u er niets meer van voelen.